BGPF: impozitul pe venit al persoanelor fizice
13.12.2023

Serviciul Fiscal de Stat precizează poziția oficială asupra unor aspecte ce țin de impozitarea persoanelor fizice. Aceasta a fost aprobată prin Ordinul nr. 465 din 8 decembrie, publicat pe pagina oficială a autorității ieri, 12 decembrie. În continuare sunt prezentate întrebările, răspunsurile la acestea fiind incluse în Baza Generalizată a Practicii Fiscale.

 

29.2.6.31 Care va fi regimul fiscal pentru plățile salariale ale angajaților gospodăriei țărănești (de fermier), care nu sunt înregistrați ca fiind membri ai gospodăriei țărănești (de fermier)?

 

37.46 Cum va fi impozitat venitul obținut de către ucenic în baza contractului de ucenicie încheiat cu agentul economic rezident al parcului pentru tehnologia informației?

 

29.1.16.10 Cum urmează a fi impozitat venitul obținut de persoana fizică care desfășoară activitate independentă ce va depăși plafonul de vânzări de 1,2 milioane de lei? 

 

29.2.4.24 Care este regimul fiscal aplicat la înstrăinarea autoturismului (care nu este autovehicul de colecție de interes istoric sau etnografic), în condițiile în care acesta a fost în proprietatea contribuabilului pe parcursul unei perioade de 3 ani până la data înstrăinării acestuia?