Lista documentelor primare cu regim special poate fi scurtată
27.12.2023

Potrivit proiectului hotărârii Executivului cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 294/1998 cu privire la executarea Decretului Președintelui Republicii Moldova nr.406-II din 23 decembrie 1997,   contribuabilii vor aproba și vor tipări de sine stătător documentele primare foia de parcurs și avizul de însoțire a mărfii, cu elemente obligatorii stabilite pentru respectivele documentele (prevăzute la alin. (7) art. 11 al Legii nr.287/2017).

 

Ieri, 26 decembrie, în cadrul ședinței secretarilor de stat a fost examinat proiectul elaborat de Ministerul Finanțelor, prin care este propusă excluderea din lista actelor tipărite centralizat de Serviciul Fiscal de Stat, precum și înregistrarea, evidența, păstrarea și eliberarea către entități a foii de parcurs și a avizului de însoțire a mărfii. În opinia autorilor, măsura va simplifica procesul de administrare a afacerilor.

 

Amintim, în ședința din 22 decembrie 2023 Parlamentul a aprobat în lectura II proiectul de lege ce prevede ajustarea legislației în domeniul transportului rutier, care prevede și excluderea din Codul transporturilor rutiere a noțiunii de foaie de parcurs.