BGPF: trei compartimente actualizate
02.01.2024

Serviciul Fiscal de Stat a publicat pe pagina oficială Ordinul nr. 492/2023, emis de autoritate pe data de 26 decembrie 2023, prin care au fost actualizate trei comparimente din Baza Generalizată a Practicii Fiscale: taxele locale, taxele rutiere și impozitul pe bunurile imobiliare. Întrebările la care este oferit răspunsul în BGPF pot fi consultate în continuare.

 

6.6.6.2 Cine poartă responsabilitatea pentru virarea în termen a taxei pentru unitățile comerciale și/sau prestări servicii în bugetele locale și pentru prezentarea dării de seamă?

 

6.6.6.1 Care este termenul de achitare şi unde se achită taxa pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii?

 

8.2.6.6 Când se achită taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova?

 

6.6.5.3 Cum se calculează taxa pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii de către persoanele fizice, care desfășoară activităţii independente în afara piețelor autorizate?

 

6.6.5.1 Cum se calculează taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii?

 

5.6.7 Cum se calculează impozitul pe bunurile imobiliare şi/sau impozitul funciar în cazul gospodăriilor țărănești (de fermier)?

 

6.6.6.3 Care este termenul de achitare a taxei pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii de către persoanele fizice care practică activitate independentă?