Bunurile sechestrate: lista evaluatorilor, publicată
03.01.2024

SRL „Centrul de expertiză independentă”, SRL „Vilimobil”, SRL „Centrul de consultanță și expertiză tehnică”, SRL „Lexincad” și 10 filiale ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) au fost incluse de Serviciul Fiscal de Stat în lista persoanelor cu drept de evaluare a bunurilor sechestrate pentru anul 2024.

 

Autoritatea fiscală a publicat în MO din 30 decembrie (nr. 519-522) Ordinul nr.501/2023, prin care a fost aprobată respectiva listă. Amintim, concursul pentru desemnarea persoanelor fizice și juridice competente în domeniu a fost anunțat pe data de 7 decembrie 2023.

 

Codul fiscal prevede că, evaluarea bunurilor sechestrate pentru comercializarea acestora se efectuează de către persoane fizice sau juridice competente din lista aprobată anual de SFS, iar preţul de comercializare trebuie să fie egal sau mai mare decât valoarea de piaţă evaluată şi valoarea contabilă la data comercializării bunurilor sechestrate.

 

În anul precedent în lista evaluatorilor de asemenea au fost incluse filialele CCI cu drept de evaluare a bunurilor imobile, mărfurilor alimentare și industriale, a utilajului și unităților de transport sechestrate, precum și alți șapte agenți economici cu competență în diferite domenii de evaluare.

 

Ordinul a intrat în vigoare la data publicării. Menționăm, lista bunurilor confiscate și a celor infracționale (sechestrate) pot fi consultate pe pagina oficială a SFS.