BGPF: taxele rutiere
03.01.2024

Serviciul Fiscal de Stat a completat compartimentul Taxele turiere din Baza Generalizată a Practicii Fiscale cu șapte întrebări, răspunsurile la acestea prezentând poziția oficială a autorității. Ordinul nr. 504 a fost aprobat de SFS pe data de 28 decembrie 2023 și este plasat pe pagina oficială a organului fiscal, unde pot fi consultate răspunsurile la întrebările ce urmează.

 

8.7.3.1 Care este obiectul impunerii cu taxa pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere şi a obiectivelor comercial-economice?

 

8.4.3.1 Care este obiectul impunerii cu taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicule a căror masă totală, sarcină masică pe axă sau ale căror gabarite depăşesc limitele admise?

 

8.7.7.1 Cine prezintă Darea de seamă privind taxa pentru folosirea zonei drumului public şi/sau zonelor de protecţie a acestuia din afara perimetrului localităţilor pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere și a obiectivelor comercial-economice?

 

8.7.4.1 Care sunt cotele taxei pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere şi a obiectivelor comercial-economice?

 

8.7.5.1 Care este perioada fiscală pentru care se calculează taxa pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere şi a obiectivelor comercial-economice?

 

8.7.5.2 Cine calculează taxa pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere şi a obiectivelor comercial-economice?

 

8.7.2.1 Cine sunt subiecţi ai impunerii cu taxa pentru folosirea zonei de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere şi a obiectivelor comercial-economice?