BGPF: taxele locale
05.01.2024

Ordinul nr.505, emis de Serviciul Fiscal de Stat pe data de 28 decembrie 2023, a fost publicat pe pagina oficială a autorității.  Acesta vine cu actualizări în Baza Generalizată a Practicii Fiscale, compartimentul Taxe locale fiind completat cu 17 întrebări prezentate în continuare.

 

6.3.6.1 Cînd se declară obligațiile fiscale aferente taxei de organizare a licitațiilor și loteriilor pe teritoriul unității administrativ-teritoriale?

 

6.6.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii?

 

6.9.6.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei balneare?

 

6.4.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.2.6.2 Cînd se declară obligațiile fiscale aferente taxei pentru amenajarea teritoriului?

 

6.2.6.6 Cum se completează formularul dării de seamă pe taxele locale în partea ce ține de taxa pentru amenajarea teritoriului?

 

6.7.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei de piață?

 

6.5.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscală aferente taxei de aplicare a simbolicii locale?

 

6.6.2.4 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de închiriere a îmbrăcămintei?

 

6.6.2.2 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de restaurare şi regenerare a anvelopelor?

 

6.6.2.3 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de reparaţie a îmbrăcămintei?

 

6.6.2.6 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care practică activităţi de pompe funebre şi acordă servicii similare?

 

6.16.8.2 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei pentru dispozitivele publicitare?

 

6.10.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători pe teritoriul municipiilor, orașelor și satelor (comunelor)?

 

6.8.6.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei pentru cazare?

 

6.11.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale aferente taxei pentru parcare?

 

Tot prin acest ordin întrebarea cu codul 6.2.6.8 (Cum se completează formularul dării de seamă fiscale unificate (Declarație) (Forma UNIF18)?) a fost transmisă în arhivă.