Forma DDP23 va optimiza administrarea fiscală
22.01.2024

Diminuarea numărului dărilor de seamă fiscale care urmează a fi prezentate de către contribuabili și optimizarea administrării fiscale sunt scopurile proiectului de ordin, prin care Ministerul Finanțelor urmează să aprobe Declarația cu privire la dividendele și defalcările din profitul net ce urmează a fi achitate la buget de către societăţile pe acţiuni, întreprinderile de stat şi municipale – Forma DDP23.

 

Documentul este elaborat și propus pentru consultări publice de către Serviciul fiscal de Stat, opiniile părților interesate asupra proiectului fiind acceptate până la 31 ianuarie 2024.

 

Amintim, la momentul de față entitățile vizate prezintă, până la  30 august inclusiv a anului următor anului de gestiune, dările de seamă DPP16 (valabilă pentru societăţile pe acţiuni cu cota de proprietate a statului) și DISM16 (valabilă pentru întreprinderile de stat şi municipale), care sunt identice. Respectiv, se consideră oportună comasarea formularelor prenotate, ceea ce va contribui la realizarea scopurilor proiectului.