Consiliul de soluționare a disputelor: 50% din membri vor reprezenta mediul de afaceri
23.01.2024

Consiliul de soluționare a disputelor din cadrul Serviciului Fiscal de Stat este format din președintele Consiliului, şefii direcţiilor cu atribuţii de elaborare sau implementare a metodologiilor de control fiscal, de management a riscurilor, de examinare a contestațiilor şi a subdiviziunii juridice din cadrul SFS, iar cel puţin 50% din componența acestuia vor fi reprezentanți ai asociațiilor din mediul de afaceri cu relevanță pentru domeniul fiscal, dar nu mai puțin de 3 reprezentanți.

 

În MO a fost publicat Ordinul nr.12/2024 al SFS cu privire la modificarea Ordinului nr.327/2018, prin care a fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Consiliului de soluționare a disputelor în cadrul autorității fiscale.

 

Totodată, prevederile Regulamentului au fost ajustate la normele Codului fiscal. Astfel, noua redacție a p. 28 prevedede diminuarea sumelor obligaţiei fiscale stabilite prin acte administrative și contestate în cadrul Consiliului de la 500 mii lei până la 250 mii lei pentru persoane juridice şi de la 250 mii lei la 125 mii lei – pentru persoane fizice.

 

Ordinul a intrat în vigoare astăzi, 23 ianuarie 2024.