Necesitatea ajustărilor în SIA va suspenda temporar prezentarea Declarației VEN12
24.01.2024

Având în vedere modificările operate prin Ordinul MF nr. 99/2023 la Ordinul MF nr.153/2017 privind aprobarea formularului tipizat al Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru agenții economici (VEN12), care se pun în aplicare începând cu perioada fiscală de raportare 2023, Serviciul Fiscal de Stat informază că acestea necesită o serie de ajustări complexe în cadrul Sistemului Informațional pentru a asigura conformitatea cu noile cerințe și pentru a facilita procesul de raportare fiscală. Ajustarea SIA SFS presupune o atenție deosebită la detalii și teste riguroase pentru a asigura funcționarea corectă a tuturor componentelor.
 

Astfel, SFS informează că, opțiunea de prezentare a Declarației VEN12 pentru perioada fiscală de raportare 2023 va fi temporar suspendată, până la finalizarea procesului de implementare a modificărilor, pentru a evita erori în raportare și pentru a asigura că sistemul este pregătit să proceseze cu precizie datele conform noilor cerințe legislative.
 

Autoritatea fiscală va reveni cu actualizarea informației cu privire la evoluția procesului de ajustare și va preciza momentul exact al reluării opțiunii de prezentare a Declarației VEN12.