Lipsa sau existența restanțelor contribuabilului față de BPN poate fi verificată de autoritatea contractantă
29.01.2024

Participanții în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice nu au obligația de a prezenta autorității contractante certificatul privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, având în vedere că informația necesară poate fi accesată nemijlocit de către autoritatea contractantă, comunică Serviciul Fiscal de Stat.
 

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, accesarea informației privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor și contribuțiilor de asigurări sociale de către candidatul sau ofertantul la procedura de atribuire a contractului de achiziții publice se efectuează nemijlocit de către autoritatea contractantă, prin intermediul resursei informaționale a SFS.
 

Respectiva informație este disponibilă și poate fi accesată de către autoritățile contractante de pe platforma de interoperabilitate (MConnect), precum și de pe Portalul guvernamental de date.
 

Totodată, la solicitarea contribuabililor, autoritatea fiscală va elibera acestora certificatul privind lipsa sau existența restanțelor față de buget.