Opțiuni pentru ținerea evidenței timpului de muncă
07.06.2023

Angajatorul este obligat să țină evidența timpului muncii prestate efectiv de fiecare salariat, inclusiv al muncii suplimentare, al muncii prestate în zilele de repaus și în zilele de sărbătoare nelucrătoare, conform modelului aprobat prin convențiile colective încheiate la nivel național, sau să țină evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, în condițiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de către aceștia.

 

Noile prevederi sunt incluse în Codul muncii (art.106) și au fost aprobate prin Legea nr.112 pentru modificarea unor acte normative (facilitarea activității mediului de afaceri), care a fost publicată în MO din 2 iunie 2023 și va intra în vigoare peste 30 de zile.

 

Amintim, până la punerea în aplicare a modificărilor citate supra angajatorii erau obligați să țină evidența timpului de muncă prestate efectiv de salariat doar utilizând Tabelul de evidență a timpului de muncă, aprobat prin Convenţia colectivă nr. 17/2020 (nivel național).