Au intrat în vigoare noile Liste de verificare în domeniul siguranței alimentelor
28.09.2023

Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a aprobat și a publicat în MO o nouă Lista de verificare - pentru controlul de stat și Audit privind implementarea acțiunilor bazate pe principiile HACCP la unitățile de producere/procesare a alimentelor (SA-43), care va deveni Anexă. 66 la Ordinul nr. 57/2023. Modificările sunt operate prin Ordinul nr. 117, emis de autoritate la 22 septembrie curent și care a intrat în vigoare ieri, 27 septembrie, ziua publicării documentului.

 

Totodată, în redacție nouă sunt expuse:

  • anexa nr.7 (Listă de verificare pentru controlul de stat și supravegherea  unităților de producere a produselor de panificație, patiserie  și a pastelor făinoase (pîine, torturi, prăjituri cu cremă, paste făinoase, lavaș, tăiței, covrigi, croissant, chifle, foietaj, semifabricate din aluat, plăcinte, etc.))
  • anexa nr.25 (Listă de verificare pentru controlul de stat și supravegherea unităților de alimentație publică din cadrul instituțiilor de învățământ (instituții preșcolare, școlare, tabere de odihnă și întremare a copiilor etc.))
  • anexa nr.40 (Listă de verificare pentru controlul de stat și supravegherea unităţilor de comerț ambulant (staționar și mobil))
  • anexa nr.54 (Listă de verificare a exploatațiilor de găini ouătoare)
  • anexa nr.55 (Listă de verificare a exploatațiilor de pui pentru carne).

Astfel, în cazul în care entitatea activează în unul din domeniile vizate, recomandăm să nu ignorați noile liste de verificare.