Declarația TBDSA 15 va fi modificată
23.11.2023

Având în vedere noile prevederi ce vizează marcarea obligatorie a produselor din tutun și celor conexe cu timbrul de acciză/ timbrul de consum, Ministerul Finanțelor anunță inițierea operării modificărilor în Ordinul nr. 58/2015 cu privire la aprobarea formularului Declarației TBDSA 15 și a Instrucțiunii privind completarea acestuia.

 

Potrivit ordinului prenotat, completarea şi prezentarea formularului TBDSA 15 este obligatorie pentru entitățile care importă, produc sau comercializează cu ridicata, indiferent de faptul dacă dețin sau nu statut de antrepozitar autorizat, mărfuri supuse accizelor ce se atribuie la poziţiile tarifare, menționate la articolul 1251 din Codul fiscal, pentru care acciza a fost calculată și/sau achitată conform cotelor în vigoare pînă la modificarea lor.

 

Astfel, părțile interesate pot prezenta, până la 29 noiembrie 2023, propuneri de modificare/completare a respectivului ordin la adresa electronica a persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului vitali.corsun(at)sfs.md sau la numărul de telefon 022 82 33 64.