Intenții de modificare a Legii contabilității și raportării financiare
27.12.2023

Ministerul Finanțelor comunică despre inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 287/2017 contabilității și raportării financiare.

 

Astfel, în cazul în care părțile interesate au propuneri și sugestii, acestea pot fi prezentate până la data de 29 decembrie 2023 (inclusiv) la adresa electronică tatiana.nicolai(at)sfs.md.

 

Amintim, la 1 ianuarie 2024 vor fi puse în aplicare modificările operate în Legea nr. 287/2017 prin Legea nr. 212/2023, potrivit cătora documente primare cu regim special se vor întocmi conform formularelor tipizate și se vor utiliza, de rând cu cele stabilite anterior, și în cazul prestării serviciilor, cu excepția serviciilor financiare prestate de către bănci, societățile de plată, societățile emitente de monedă electronică, organizațiile de creditare nebancară, asociațiile de economii și împrumut (art.12 lit. b)).

 

Totodată, din 1 ianuarie 2025 vor întra în vigoare prevederile ce aduc clauze de armonizare a legislației naționale din domeniul contabilității și auditului cu cea comunitară.