Conținutul Informației prezentate de notari (surse indirecte) poate reveni la structura anterioară
18.01.2024

Modificările operate pe parcursul anului 2023 în Ordinul SFS nr.427/2018 cu privire la stabilirea modului, structurii și termenelor de prezentare a informației de către subiecții nominalizați în art. 92 și art. 22611 din Codul fiscal în partea ce vizează prezentarea Informaţiei de notari şi alte persoane care desfăşoară activitatea notarială (în continuare – Informație) ar putea fi excluse.

 

Prevederea se conține în proiectul ordinului elaborat de autoritatea fiscală. Decizia de a interveni în prevederile aprobate anterior a fost adoptată, potrivit notei proiectului, ca urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții notarilor.

 

Astfel, poate fi restabilită redacția formularului Informației în vigoare până la aprobarea Ordinului nr. 302/2023. Aici recomandăm să examinați Determinarea obligațiilor fiscale ale persoanelor fizice. Informația din surse indirecte.

 

Totodată, la data intrării în vigoare a ordinului ce urmează a fi aprobat este preconizată abrogarea prevederilor Ordinului nr.427/2023.