Persoanele care desfășoară activității farmaceutice în punctele medicale din localitățile rurale în care nu sunt farmacii, liber-profesioniștii în sectorul justiției (avocații, notarii, executorii judecătorești, mediatorii) la efectuarea încasărilor bănești în numerar…
În cazul în care în rezultatul analizei de către Srtviciul Fiscal de Stat va fi stabilit că scopul principal al unei tranzacții/acțiuni este altul decât cel pretins de contribuabil, autoritatea fiscală nu o va lua în considerare sau o va recalifica, contribuabilul fiind…
Metodologia de stabilire a jurisdicțiilor și a regiunilor autonome care nu implementează standardele internaționale de transparență a intrat în vigoare. Aceasta a fost aprobată în vederea implementării tuturor prevederilor Legii deoffsorizării (Legea nr.215/2020) prin…
La 1 decembrie 2023 a intrat în vigoare Ordinul nr. 108, emis de Ministerul Finanțelor pe data de 27 noiembrie, care vine cu modificări la Ordinul nr. 91/2019 cu privire la aprobarea design-ului mărcii „Timbru de acciză/Timbru de consum”. Noile mărci vor fi aplicate pe…
Tariful pentru prestarea serviciilor de transportare a pasagerilor şi bagajelor în regim raional și interraional urmează a fi stabilit de către autoritățile administrației publice locale cu aplicarea metodologiei de calculare a tarifelor pentru aceste servicii, proiectul…
Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării vine cu propuneri de modificare a Programului de stimulare a investițiilor „373”. Intervențiile au drept scop ajustarea instrumentului utilizat în cadrul Programului de compensare parțială a dobânzilor la creditele…
La 1 decembrie Serviciul Fiscal de Stat a emis Ordinul nr.448, prin care a fost actualizată Baza Generalizată a Practicii Fiscale. Atât întrebarea, cât și răspunsul la aceasta sunt prezentate în continuare.
34.1.33 Cum se completează Registrul operațiunilor ECC și Registrul…
Serviciul Fiscal de Stat recomandă să fiți vigilenți la orice informație care vizează activitatea autorității fiscale distribuită în spațiul public, având în vedere intensificarea escrocheriilor privind pretinse returnări de mijloace financiare din partea statului din…
Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 prevede venituri și cheltuieli în sumă de 42,72 mld. lei. Contribuția de asigurări sociale de stat obligatorii în sumă fixă anuală (taxa fixă anuală) se va majora de la 14700 lei în anul curent până la 17522…
Astăzi, 1 decembrie 2023, Guvernul a aprobat legile bugetare pe anul 2024. Acestea urmează a fi examinate și aprobate de Parlament, fiind puse în aplicare din 1 ianuarie 2024.
Potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2024, veniturile bugetului public…